Direkt zum Inhalt der Seite Direkt zur Hauptnavigation
 
 

Persbericht 04/2023

BAU 2023: eRaamgreep ConnectSense – houdt het raam in het oog

E0400Z-EF-US956-F69-Motiv1-ConnectSense.jpg

Beeldbestand 1:
E0400Z-EF-US956-F69-
Motiv1-ConnectSense.jpg

 

  • De eRaamgreep ConnectSense van HOPPE biedt uitgebreide functies voor het bewaken van de raamtoestanden in het Smart Home
  • Inbraakpogingen worden betrouwbaar herkend en afschrikkende acties kunnen onmiddellijk worden geactiveerd
  • Continue afstemming van greep- en raamvleugelstand maakt betrouwbare controle (op afstand) van de raamtoestanden in het Smart Home mogelijk

 

Bewaking van de raamtoestanden

De eRaamgreep ConnectSense herkent in een Smart Home op betrouwbare wijze inbraakpogingen bij het raam en meldt deze aan de Smart Home-centrale. Bovendien worden zowel de stand van de greep (gesloten, gekanteld, geopend) als die van de raamvleugel (gesloten, geopend) herkend en gemeld.

De eRaamgreep ConnectSense is geïntegreerd in een Smart Home-systeem en biedt dus uitgebreide functies voor de bewaking van de raamtoestanden in het gebouw – eventueel zelfs onderweg via een smartphonebericht als deze optie in het systeem is geconfigureerd.

Herkent inbraakpogingen bij het raam

Een speciaal ontwikkelde algoritme kan onderscheid maken tussen een daadwerkelijke inbraakpoging (bijv. openwrikken van het raam) en een onopzettelijke schok (bijv. door een bal van spelende kinderen).

Zodra de greep een inbraakpoging herkent, kunnen via de Smart Home-centrale afschrikkende maatregelen worden geactiveerd. Deze acties kunnen door de gebruiker individueel in het Smart Home-systeem worden geconfigureerd en kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het sluiten van de rolluiken, het inschakelen van de verlichting, een alarmsirene of een inbraakmelding aan de bewoners via een smartphonebericht.

Meer comfort in het Smart Home

Behalve het herkennen van inbraakpogingen kunt u met de eRaamgreep ConnectSense andere scenario’s definiëren die een huis energiezuiniger en comfortabeler kunnen maken.

Daarbij zorgt de continue afstemming van de greep- en raamvleugelstand ervoor dat precies wordt herkend of een raam daadwerkelijk geopend is of dat eventueel alleen de greep in de geopende stand staat, zonder dat de raamvleugel bewogen is.

De verwarming of de airconditioning kan bijvoorbeeld zo worden ingesteld dat deze automatisch lager wordt gezet wanneer er wordt gelucht. Of de rolluiken mogen alleen automatisch sluiten als de terrasdeur gesloten is. Andere scenario’s zijn mogelijk, afhankelijk van de opzet van het Smart Home-systeem en de voorkeuren van de bewoners.

Uiterst veilige overdracht door standaard draadloos protocol Z-Wave Plus

De eRaamgreep ConnectSense werkt met het standaard draadloze protocol Z-Wave Plus. Deze is daarom uitgerust met de nieuwste beveiligingsnorm ‘S2’ en werkt in combinatie met een Z-Wave Plus Smart Home-centrale met versleutelde communicatie. De greep is compatibel met oudere versies en kan daardoor ook in aanwezige Z-Wave-netwerken worden geïntegreerd.

De eRaamgreep ConnectSense kan in elk Z-Wave-netwerk met andere gecertificeerde Z-Wave-apparaten van andere fabrikanten worden gebruikt. Veel Z-Wave-apparaten kunnen fungeren als repeater, waardoor de betrouwbaarheid en het bereik van het netwerk toenemen.

Om de overdracht van het signaal te allen tijde te waarborgen, verzendt de eRaamgreep ConnectSense een signaal bij bedienen van de greep, bij een herkende inbraakpoging en bovendien met regelmatige tussenpozen (bijv. elk uur). Het draadloze signaal blijft verzonden worden totdat de Smart Home-centrale de ontvangst bevestigt.

De stroomvoorziening gebeurt onderhoudsarm via een batterij met een levensduur van ca. twee jaar.

Tijdloos design

De batterij en de printplaat zijn verborgen in de hoogwaardige roestvaststalen greep. Een kunststof eindkap zorgt voor een ongehinderde overdracht van het draadloze signaal.

De eRaamgreep ConnectSense is in de populaire hoekvorm van de serie Amsterdam leverbaar. Naast de klassieke kleuren mat-rvs (F69) en verkeerswit (F9016) is deze leverbaar in de trendkleur matzwart (F9714M).

Ook leverbaar met geteste inbraakbeveiliging

De modellen met afsluitbare rozet voldoen in afgesloten toestand in combinatie met het bijpassende raamelement aan de eisen van de Europese normen DIN EN 1627-1630 (weerstandsklassen RC 1-6) en bieden op die manier naast de herkenning van inbraakpogingen ook beproefde inbraakbeveiliging.

E0400Z-EF-US950S-F9714M-Motiv1-ConnectSense.jpg
Beeldbestand 2: E0400Z-EF-US950S-F9714M-Motiv1-ConnectSense.jpg

De HOPPE Groep is in heel Europa marktleider op het gebied van de ontwikkeling, de productie en de verkoop van beslagsystemen voor deuren en ramen. Het familiebedrijf, dat in 1952 is opgericht, telt wereldwijd rond 2.600 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland. Het wordt geleid door Wolf Hoppe en Christoph Hoppe in de tweede generatie. Christian Hoppe, de eerste vertegenwoordiger van de derde generatie, is nu actief in de leiding van het bedrijf.

Opmerking over beeldmateriaal

Naast de afzonderlijke artikelen vindt u hier ook persfoto’s om te downloaden in printbare kwaliteit. U kunt deze beelden gratis gebruiken voor uw rapportage over HOPPE producten en oplossingen.
Gelieve HOPPE als bron aan te geven en ons een exemplaar te sturen.

Perscontact

HOPPE AG
Tatsiana Peters
Am Plausdorfer Tor 13
D-35260 Stadtallendorf
Tel. +49 6428 932-196
[email protected]