Direkt zum Inhalt der Seite Direkt zur Hauptnavigation
 
 

Persbericht 04/2022

eDeurbeslag FingerScan – vinger in plaats van sleutel

Beeldbestand 1: E5091BC-75NSB-ZA-PZ-F69-ekey-Motiv1a-nW-Daumen-Led-blau.jpg

Beeldbestand 1:
E5091BC-75NSB-ZA-PZ-F69-ekey-
Motiv1a-nW-Daumen-Led-blau.jpg

 

  • Nieuwe generatie eDeurbeslag FingerScan van HOPPE met vingerscanmodules van ekey biometric systems biedt een verscheidenheid aan nieuwe modellen en oppervlakken
  • Integratie van de vingerscanmodule direct in het eDeurbeslag zorgt ervoor dat de deur in één enkele handbeweging ontgrendeld en geopend kan worden
  • ekey bionyx-app maakt een comfortabele bediening van het eDeurbeslag mogelijk en biedt praktische extra functies

HOPPE presenteert de nieuwe generatie van zijn eDeurbeslag FingerScan: de vingerscanmodules komen nu van de fabrikant ekey biometric systems. Net als voorheen is de scanmodule ergonomisch zinvol direct in het buitendeurbeslag geïntegreerd. Zo kan het ontgrendelen en openen van de voordeur – in tegenstelling tot het bedienen van scannervelden naast de toegangsdeur – in één handbeweging gebeuren door eenvoudig de vinger op de vingerscanmodule te leggen. Er is geen sleutel, sleutelkaart of cijfercode nodig om toegang te krijgen – verlies, vergeten en misbruik zijn uitgesloten.

Gebruikersprofielen worden ingesteld via een smartphone met de ekey bionyx-app. Dit maakt het comfortabele beheer van gebruikersprofielen mogelijk en biedt handige extra functies zoals het ontvangen van toegangsmeldingen of het op afstand openen van deuren onderweg.

Tal van nieuwe modellen en oppervlakken

Het eDeurbeslag FingerScan is verkrijgbaar in tal van nieuwe modellen: beugelgrepen met ronde stangvorm of met rechthoekige doorsnede en een knopvariant als smalschildgarnituur.

Deze vormen een aanvulling op bekende vormen, zoals beugelgrepen met een D-vormige doorsnede of verschillende soorten veiligheidsbeslag met knop, op schild en rozet. HOPPE is nog steeds de enige Europese fabrikant die knoppensets met geïntegreerde vingerscanmodule aanbiedt.

Beeldbestand 2: E86GBC-3332ZA-PZ72-F69-ekey-Motiv1-nW-Led-blau.jpg

Alle modellen zijn verkrijgbaar in de oppervlakken roestvast staal mat (F69) en zwart mat (F9714M) en passen daardoor bij de huidige designtrends.

ekey bionyx-app: eenvoudig beheer van gebruikersprofielen en handige extra functies

De ekey bionyx-app leidt de beheerder comfortabel en intuïtief door het instelproces voor nieuwe gebruikers of het inlezen van nieuwe vingerafdrukken. In totaal kunnen maximaal 20 gebruikersprofielen (80 vingerafdrukken) worden aangeleerd.

De app biedt de volgende functies: toegangsrechten toewijzen of intrekken, de toegangen registreren in een logboek en de deur op afstand openen onderweg.

Toegangsmeldingen op de smartphone laten de beheerder op elk moment weten welke personen het eDeurbeslag FingerScan hebben gebruikt. Zo kan bijvoorbeeld op afstand worden nagegaan of een kind na school op het verwachte tijdstip thuis is aangekomen.

Voor het tweede kwartaal van 2022 zijn verdere functies in de ekey bionyx-app aangekondigd: in de toekomst zal integratie in smart home-systemen mogelijk zijn en zal het mogelijk zijn om gepersonaliseerde toegangstijdvensters te definiëren.

Nieuwe ekey-vingerscanmodules met hoge functionele veiligheid

De gebruikte vingerscanmodules zijn afkomstig van de fabrikant ekey biometric systems, een toonaangevende leverancier van toegangssystemen met vingerscan in Europa. De modules van de nieuwe productlijn ‘dLine’ onderscheiden zich door hun hoge gebruiksvriendelijkheid en hoge functionele veiligheid. Zelfs onder zware klimatologische omstandigheden werken ze betrouwbaar; ze zijn ontworpen voor temperaturen van -25°C tot +70°C.

De vingerscanmodule registreert de kenmerken van de vingerlijnen en vergelijkt deze met de gegevens die in het referentiebeeld van de vinger zijn opgeslagen. De kans op een foutieve acceptatie, dus de kans dat een persoon zonder rechten toegang krijgt, is volgens ekey 1:10.000.000. Het eDeurbeslag FingerScan is daarmee 1.000 keer veiliger dan de 4-cijferige pincode van een betaalpas.

De vingerscanmodule heeft een speciaal oppervlak dat voorkomt dat er een afbeelding van de vingerafdruk op de scanner blijft staan. Er kan dus geen illegale kopie worden gemaakt. Led-segmenten op de vingerscanmodule geven de bedrijfsstatus, de configuratiestappen en de herkenning van vingerafdrukken aan.

Gemakkelijk te monteren door de installateur

De montage van het eDeurbeslag FingerScan van HOPPE is heel eenvoudig voor de installateur. Hij hoeft aan de scharnierzijde alleen maar een uitsparing te maken voor de controller, de voorgemonteerde kabels van de beugelgreepsteun via de controller naar het motorslot te leiden en de kabels daar aan te sluiten.

De beugelgreepmodellen van het eDeurbeslag FingerScan worden zoals gebruikelijk gemonteerd met het beproefde beugelgreepbevestigingssysteem van HOPPE.


De HOPPE Groep is in heel Europa marktleider op het gebied van de ontwikkeling, de productie en de verkoop van beslagsystemen voor deuren en ramen. Het familiebedrijf, dat in 1952 is opgericht, telt wereldwijd rond 3.100 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland. De leiding ligt in handen van Wolf Hoppe en Christoph Hoppe, de twee eigenaren van de tweede generatie, en met Christian Hoppe is de eerste vertegenwoordiger van de derde generatie hier actief.

Opmerking over beeldmateriaal

Naast de afzonderlijke artikelen vindt u hier ook persfoto’s om te downloaden in printbare kwaliteit. U kunt deze beelden gratis gebruiken voor uw rapportage over HOPPE producten en oplossingen.
Gelieve HOPPE als bron aan te geven en ons een exemplaar te sturen.

Perscontact

HOPPE AG
Tatsiana Peters
Am Plausdorfer Tor 13
D-35260 Stadtallendorf
Tel. +49 6428 932-196
[email protected]