Direkt zum Inhalt der Seite Direkt zur Hauptnavigation
 
 

Persbericht 01/2021

Vermijd infectie met het antibacteriële SecuSan®-oppervlak

Afbeelding 1: Binnendeurgarnituur serie Stockholm met SecuSan®
Afbeelding 1: Binnendeurgarnituur serie Stockholm met SecuSan®
Bestandsnaam afbeelding: 
E1140Z-42K+KV-42KS+KVS-PZ-F69-S-Motiv2-SecuSan.jpg
  • SecuSan® is een antibacterieel en antimicrobieel oppervlak dat de groei van ziektekiemen op deur- en raambeslag onderdrukt.
  • SecuSan® maakt gebruik van zilverionen en is direct effectief tegen bacteriën en schimmels. Dit kan het risico op infectie via gedeelde handgrepen verminderen.
  • SecuSan® is een beproefde, geteste en gecertificeerde oplossing ter ondersteuning van algemene hygiënemaatregelen in particuliere en openbare gebouwen

Het onderwerp “hygiëne” is vandaag de dag actueler dan ooit. Met SecuSan® deur- en raambeslag biedt HOPPE een gedurende vele jaren beproefde oplossing die actieve bescherming biedt waar deze het meest nodig is: Of het nu gaat om klinieken, onderwijsinstellingen of privé-huishoudens – SecuSan®-handgrepen helpen bij het implementeren van hoge hygiënenormen. SecuSan® is een speciaal oppervlak dat bacteriële en microbiële groei onmiddellijk en blijvend tegengaat. Het is volledig onderhoudsvrij en berekend op langdurig gebruik. De effectiviteit is bewezen in onafhankelijke laboratorium- en praktijktesten.

Werkingsprincipe van het SecuSan®-oppervlak

Het SecuSan®-oppervlak bevat zilverionen die in een omhulling van glaskeramiek zijn ingebed. Deze ionen vormen de actieve bestanddelen van het materiaal die de groei van microben (zoals bacteriën, algen en schimmels) tegengaan. De zilverionen vernietigen het celmembraan van de kiem – dit blokkeert de ademhaling en voedselopname van de cel en stopt zo de celdeling. Onafhankelijke tests hebben aangetoond dat SecuSan® de groei van kiemen met meer dat 99 % reduceert. Zelfs bij regelmatige aanvullende reiniging en desinfectie behoudt het SecuSan®-oppervlak zijn effectiviteit.

Toepassingsgebied van SecuSan®

De antimicrobiële effectiviteit van SecuSan® is te danken aan het gebruik van zilverionen. Deze hebben op vele gebieden hun waarde bewezen tegen bacteriële en microbiële ziekteverwekkers – bijvoorbeeld bij wondverbanden of invasieve medische apparatuur en zelfs kleding. De in SecuSan® gebruikte micro-zilverdeeltjes zijn echter niet effectief tegen viruspathogenen.

Succesvolle laboratoriumtests volgens JIS Z 2801 en ISO 22196

SecuSan® is getest en gecertificeerd op basis van de JIS-normen (Japanse Industriële Standaard) Z 2801:2000 en de ISO-normen (Internationale Organisatie voor Normalisatie) 22196:2011. De tests certificeerden een effectief kiemdodend effect op een significant niveau voor alle kiemen in de test (referentiestammen van Staphylococcus aureus en Escherichia coli K 12). SecuSan®-deur- en raambeslag zorgt dus voor hoge hygiënische veiligheid.

Overtuigende klinische praktijktest

SecuSan® doet het niet alleen goed in laboratoriumtests, maar ook in de dagelijkse ziekenhuispraktijk. In een directe vergelijking tussen veegdesinfectie voor conventionele deurkrukken en geen desinfectie voor SecuSan®-deurkrukken werd de goede effectiviteit van het SecuSan®-oppervlak in de loop der tijd op overtuigende wijze aangetoond. Tijdens een praktijktest van twee weken is het gemiddelde aantal kiemen in twee identiek vormgegeven afdelingen met vergelijkbare patiënten in het academisch ziekenhuis van Marburg vastgesteld en geanalyseerd. SecuSan® doet het niet alleen goed in laboratoriumtests, maar ook in de dagelijkse ziekenhuispraktijk.

Divers productaanbod

Geselecteerde series met verschillende greepvormen zijn verkrijgbaar met het antibacteriële en antimicrobiële oppervlak. De genoemde series voldoen aan de eisen van NEN EN 1906, gebruikerscategorieën 3 en 4, en aan RAL-GZ 607/9. Ze onderscheiden zich in het bijzonder door het jarenlange probleemloze gebruik in openbare gebouwen. Alle projectgarnituren zijn ook verkrijgbaar in een brandwerende uitvoering (en combi-veiligheidsuitvoering bij de rozetvariant) en antipaniekuitvoering.  Openbare gebouwen kunnen snel en eenvoudig geheel worden omgebouwd, zodat ze aan de nieuwe hygiënische standaard voldoen.


De HOPPE Groep is in heel Europa marktleider op het gebied van de ontwikkeling, de productie en de verkoop van beslagsystemen voor deuren en ramen. Het familiebedrijf, dat in 1952 is opgericht, telt wereldwijd rond 2.800 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland en de leiding wordt door Wolf Hoppe en Christoph Hoppe in de tweede generatie gevoerd, waarbij Christian Hoppe de eerste vertegenwoordiger van de derde generatie sinds 2012 actief is.

Opmerking over beeldmateriaal

Naast de afzonderlijke artikelen vindt u hier ook persfoto’s om te downloaden in printbare kwaliteit. U kunt deze beelden gratis gebruiken voor uw rapportage over HOPPE producten en oplossingen.
Gelieve HOPPE als bron aan te geven en ons een exemplaar te sturen.

Perscontact

HOPPE AG
Tatsiana Peters
Am Plausdorfer Tor 13
D-35260 Stadtallendorf
Tel. +49 6428 932-196
[email protected]