Direkt zum Inhalt der Seite Direkt zur Hauptnavigation
 
 

Persbericht 01/2021

SecuForte® – Eenvoudig. Anders. Veiliger.

Afbeelding 1: Raamgreep Serie Austin met SecuForte®
Afbeelding 1: Raamgreep Serie Austin met SecuForte®
Bestandsnaam afbeelding: 
0769-UD9024-F33-1-Motiv2.jpg
  • Innovatieve inbraakbeveiligingstechniek SecuForte® in vele greepvormen en met aantrekkelijke oppervlakken
  • Afsluitbare versie voldoet aan RAL200: geschikt voor inbraakwerende ramen (RC1 t/m RC6) conform DIN EN 1627
  • Eenvoudig achteraf aanbrengen met complete productfamilies

SecuForte®, de nieuwe standaard voor inbraakbeveiliging van HOPPE, is inmiddels verkrijgbaar in drie verschillende greepvormen en vele aantrekkelijke kleuren, bijvoorbeeld met zwarte en bronskleurige trendoppervlakken. Afsluitbare versies van de raamgrepen met SecuForte® voldoen aan RAL200 en zijn geschikt voor inbraakwerende ramen (RC1 t/m RC6). Ook de eindgebruiker zelf kan deze gemakkelijk achteraf aanbrengen. Omdat de greepvormen telkens onderdeel van een hele productfamilie zijn, kunnen alle deuren en ramen van een gebouw van uniforme grepen worden voorzien.

Aantrekkelijke series, aantrekkelijke kleuren

HOPPE biedt drie series met SecuForte® aan: Hamburg, Toulon en Austin. De serie Hamburg is geheel nieuw ontworpen voor de invoering van de innovatieve techniek. Deze serie bekoort door de fijne lijnen en de harmonieuze combinatie van hoekige en ronde vormgevingselementen. De series Toulon en Austin zijn markanter en hoekiger gevormd: Toulon heeft daarbij de voor HOPPE karakteristieke vingergrepen, terwijl Austin consequent lineair is vormgegeven. Door een scala aan expressieve kleuren, waaronder koele rvs-tinten, elegant zwart en een fijn gesatineerd bronskleurig oppervlak dat afhankelijk van de lichtinval tussen glanzend en mat varieert, zijn de drie series tijdloze begeleiders van individuele woonstijlen.

Doeltreffend inbraakbeveiligingsprincipe, uitgevoerd volgens de norm

Raamgrepen met SecuForte® bieden al in de standaarduitvoering een unieke inbraakbeveiliging. De afsluitbare versie ervan voldoet bovendien aan RAL200 en is geschikt voor inbraakwerende ramen (RC1 t/m RC6) conform DIN EN 1627.

Met SecuForte® heeft een inbreker zo goed als geen manipulatiemogelijkheden: omdat de greep en de vierkante stift niet met elkaar zijn verbonden, is het haast niet mogelijk om het raam van buitenaf te bedienen. Bij een poging om de greep van buitenaf te draaien, kan de greep bij grote kracht mogelijk van de rozet loskomen, maar kan het raam nog steeds niet worden geopend, waardoor de inbraakpoging mislukt. Zo biedt SecuForte® bescherming tegen het verschuiven van het raambeslag van buitenaf en tegen nieuwere inbraakmethodes zoals het breken van het glas of het boren van gaatjes om zo te proberen de raamgreep van buitenaf te draaien.

Nieuw beveiligingsprincipe = nieuwe raamgreepbediening

SecuForte®-grepen werken weliswaar anders dan u gewend bent, maar kunnen toch heel eenvoudig worden bediend: om het raam te openen, wordt de greep eerst in de richting van de rozet gedrukt. Daardoor wordt de vergrendeling van de greep ontgrendeld en kan de greep zoals gebruikelijk worden gedraaid. Bij het sluiten of kiepen van het raam wordt de greep weer vergrendeld. Deze kan dan pas weer worden bediend, nadat deze opnieuw in de richting van de rozet is gedrukt.

Gemakkelijk achteraf aanbrengen

Alle raamgrepen met SecuForte® zijn standaard uitgerust met de door HOPPE ontwikkelde en gepatenteerde techniek VarioFit®, een lengtevariabele vierkante stift die inbouwdiepten in het raamprofiel van maar liefst 10 mm overbrugt. Daardoor kan deze probleemloos achteraf op de meeste gangbare ramen worden aangebracht, zonder dat er van tevoren een bepaalde stiftlengte moet worden bepaald en besteld. Een raamgreep die van VarioFit® is voorzien, kan in de handel bovendien talloze raamgrepen met verschillende vaste stiftlengtes vervangen, waardoor de kosten voor opslag en handling aanzienlijk kunnen worden verlaagd.

Verkrijgbaar als complete productfamilies

De drie HOPPE-series die ook raamgrepen met SecuForte® omvatten, zijn als complete productfamilies verkrijgbaar. Daardoor kan een gebouw van de ingangsdeur en binnendeuren tot en met de ramen en puien uniform van dezelfde greepvorm worden voorzien.

Tot de serie Austin hoort ook een hefschuifdeurgarnituur met bijna vlak design en een strakke, moderne uitstraling waarmee grote raampartijen bijzonder goed tot uiting komen. Door de vlakke vorm kunnen de raamdelen worden bewogen, zonder dat ze elkaar daarbij raken: contact met andere grepen of de kantelaaf wordt voorkomen en de afzonderlijke delen kunnen zo veel compacter in elkaar worden geschoven. De vlakke vorm beschermt net als de raamgrepen met SecuForte® tegen inbraakpogingen door het glas te breken of gaatjes te boren.


De HOPPE Groep is in heel Europa marktleider op het gebied van de ontwikkeling, de productie en de verkoop van beslagsystemen voor deuren en ramen. Het familiebedrijf, dat in 1952 is opgericht, telt wereldwijd rond 2.800 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland en de leiding wordt door Wolf Hoppe en Christoph Hoppe in de tweede generatie gevoerd, waarbij Christian Hoppe de eerste vertegenwoordiger van de derde generatie sinds 2012 actief is.

Opmerking over beeldmateriaal

Naast de afzonderlijke artikelen vindt u hier ook persfoto’s om te downloaden in printbare kwaliteit. U kunt deze beelden gratis gebruiken voor uw rapportage over HOPPE producten en oplossingen.
Gelieve HOPPE als bron aan te geven en ons een exemplaar te sturen.

Perscontact

HOPPE AG
Tatsiana Peters
Am Plausdorfer Tor 13
D-35260 Stadtallendorf
Tel. +49 6428 932-196
[email protected]