Direkt zum Inhalt der Seite Direkt zur Hauptnavigation
 
 

Persbericht 01/2021

eDeurbeslag HandsFree – Contactloze comfort-ontgrendeling

Afbeelding:1: Lichtveld
Afbeelding:1: Lichtveld
Bestandsnaam afbeelding: E5091GC-75NSB-ZA-PZ-F69+Lichtfeld-Motiv2.jpg
  • Uiterst comfortabel binnenkomen door de voordeur door het contactloos ontgrendelen van het motorslot
  • Ontgrendelen met een simpele voetbeweging: kleine kinderen, grote voorwerpen, zware tassen enz. hoeven niet eerst neergezet te worden
  • Versleutelde communicatie en een geïntegreerde veiligheidsfunctie in het beslag beschermen tegen toegang door onbevoegden

 

Het eDeurbeslag HandsFree biedt de gebruiker buitengewoon hoog comfort bij de voordeur: hiermee kan de voordeur namelijk worden ontgrendeld zonder je handen te gebruiken. Met een simpele voetbeweging door een lichtveld op de grond recht onder het beslag wordt het motorslot van de voordeur ontgrendeld en kan de deur worden geopend. Via het versleutelde signaal van een transponder wordt automatisch herkend of de naderende persoon een toegangsmachtiging heeft.

 

Voordeur contactloos ontgrendelen

Wanneer een persoon met de juiste transponder de voordeur nadert, verschijnt er een lichtveld op de grond onder de beugelgreep. Een kleine beweging door dit lichtveld – met de voet, een paraplu of een wandelstok of iets dergelijks – is voldoende: het motorslot van de voordeur wordt ontgrendeld en de deur kan worden geopend.

 

Comfortabele toegang, ook met volle handen

Het eDeurbeslag HandsFree zorgt voor buitengewoon comfort bij het openen van de deur: kleine kinderen op de arm, grote voorwerpen of zware boodschappentassen kunnen gemakkelijk en comfortabel het huis in worden gebracht – het is niet meer nodig om deze eerst voor de deur neer te zetten en om naar de sleutel te zoeken. Ook personen met mobiliteitshulpmiddelen kunnen hiermee veel gemakkelijker hun huis binnenkomen.

 

Nog meer comfort in combinatie met automatische deuropeners

In combinatie met andere beslagelementen, bijvoorbeeld met automatische deuropeners, deurdrangers of aandrijvingen voor opendraaiende ramen van andere fabrikanten, zorgt het eDeurbeslag van HOPPE voor nog meer comfort: bedrijven als Rubner Türen uit Zuid-Tirol of de deurenfabriek Safenwil uit Zwitserland bieden voordeuren aan, waarbij het eDeurbeslag HandsFree wordt gecombineerd met elektronische aandrijfelementen. De deur wordt dan niet alleen contactloos ontgrendeld, maar gaat ook automatisch open. Dat houdt in dat de deur na het ontgrendelen openzwaait en, afhankelijk van het type aandrijving, daarna ook weer automatisch kan sluiten. In deze combinatie biedt het eDeurbeslag HandsFree hetzelfde comfort als het bekende contactloos openen van kofferbakken van auto’s.

 

Geïntegreerde veiligheidsfuncties

De communicatie tussen transponder en regeleenheid is overeenkomstig de nieuwste stand van de techniek door middel van AES versleuteld en biedt aanzienlijk meer veiligheid dan een conventionele sleutel. Doordat de draadloze detectieradius slechts één meter bedraagt, wordt de communicatie extra beschermd. Het eDeurbeslag HandsFree herkent bovendien of het transpondersignaal van binnen of van buiten wordt verzonden, zodat de deur niet per ongeluk van binnenuit wordt ontgrendeld.

De ingangen van voordeuren kunnen zeer verschillend zijn vormgegeven: om ervoor te zorgen dat het lichtveld goed zichtbaar is op verschillende ondergronden, is er keuze uit verschillende lichtkleuren.

 

Eenvoudige montage

De installateur kan een eDeurbeslag HandsFree zonder problemen monteren: hij hoeft aan de scharnierzijde niets uit te frezen, maar trekt alleen maar een voorgemonteerde kabel van de beugelgreepsteun naar het motorslot. Voor de rest wordt het eDeurbeslag HandsFree net als anders met het succesvolle beugelgreep-bevestigingssysteem van HOPPE gemonteerd.

Afbeelding 2: Beugelgreep aan de toegangsdeur

Afbeelding 2: Beugelgreep aan de toegangsdeur
Bestandsnaam afbeelding: E5091GC-75NSB-ZA-PZ-F69-Motiv1.jpg

 


 

De HOPPE Groep is in heel Europa marktleider op het gebied van de ontwikkeling, de productie en de verkoop van beslagsystemen voor deuren en ramen. Het familiebedrijf, dat in 1952 is opgericht, telt wereldwijd rond 2.800 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland en de leiding wordt door Wolf Hoppe en Christoph Hoppe in de tweede generatie gevoerd, waarbij Christian Hoppe de eerste vertegenwoordiger van de derde generatie sinds 2012 actief is.

Opmerking over beeldmateriaal

Naast de afzonderlijke artikelen vindt u hier ook persfoto’s om te downloaden in printbare kwaliteit. U kunt deze beelden gratis gebruiken voor uw rapportage over HOPPE producten en oplossingen.
Gelieve HOPPE als bron aan te geven en ons een exemplaar te sturen.

Perscontact

HOPPE AG
Tatsiana Peters
Am Plausdorfer Tor 13
D-35260 Stadtallendorf
Tel. +49 6428 932-196
[email protected]